2011-04-14 15:26:38• hírek • Szatmar.ro

A bárányok hallgassanak el Szatmáron

Szatmárnémeti lakossága és vezetői egyre kevésbé nézik jó szemmel a városon elsősorban éjszaka rendszeresen áthaladó juhnyájakat, ezért a polgármesteri hivatal minden tőle telhetőt megtesz, hogy kitiltsa a gyapjas állatokat a településről.

„Egy önmagát európai városnak tekintő településen nincs helyük az átvonuló nyájaknak, márpedig mi szeretnénk úgy kinézni és működni, mint egy európai város", mondta Ilyés Gyula polgármester. A város első embere elmondta, hogy Szatmárnémeti közelében két olyan nagyobb nyáj van, amely gyakran „be szokott látogatni" a városba. Ezek rendre átvonulnak a két híd valamelyikén és végigpásztázzák a töltést.

A juhok „városi látogatásai" az egészségügyi (kullancsok terjesztése) és esztétikai (ürülékük nyomait útvonalukon mindenütt megtalálni) mellett tulajdonjogi gondokat is okoznak: nem kímélik az útjukba eső kiskerteket, magánterületeket sem.

A szerdai nap folyamán Ilyés megbeszélést tartott a Szamos partjait, töltéseit és árterületeit adminisztráló Vízügyi Hatóság vezetőivel, amellyel két fontos alapelvet is leszögezték. Egyrészt, hogy a Vízügyi Hatóság és a juhtenyésztők közötti korábbi megállapodás, mely szerint utóbbiak hasznosíthatják a Szamos árterületét és töltését, ez csakis a külterületekre vonatkozzék. Másrészt pedig ez a hasznosítás csakis a fű lekaszálását jelenti és semmiképpen nem a lelegeltetését, amely szigorúan tilossá vált.


A 16-os lakónegyed töltése a juhok egyik kedvenc célpontja
A 16-os lakónegyed töltése a juhok egyik kedvenc célpontja


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: